Bu Yazıyı Sizin için Okuyalım mı ? Tıklayın Google sizin için okusun.
Oynatma Hızı:
Bu Yazı içinde Neler Mevcut?
Tema Değiştirdikten Sonra Yapılması Gerekenler
WordPress’te tema değiştirmek blogunuzun tasarımını tamamen değiştirmenin çok hızlı bir yoludur. Harika bir işlev olsa da sınırlı CSS / HTML / vb. kodlama bilgisine sahip tasarımcı olmayanlar için tema değiştirmeden sonra dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var.
Sitenizin tema değişikliğinden sonra mükemmel şekilde çalışacağından emin olmak için blogunuzun tasarımını değiştirdikten sonra atmanız gereken birkaç kritik adım vardır.
- Kenar Çubuğunun Üzerine Yazılacak. Çoğu kişi, kenar çubuklarında çok fazla değişiklik yapar, metin, reklam, bağlantılar, widget’lar vb. Widget özellikli WordPress temalarını kullanıyorsanız bu durum sorun değil (çünkü temalar değiştiğinde widget’lar yerinde kalır) ancak manuel olarak değişiklik yaptıysanız her şeyi yeniden yapmanız gerekir. Yeni temayı etkinleştirmeden önce kenar çubuğunuzdaki tüm kodu kaydedin (bir yere yapıştırın.) Temaları değiştirdiğinizde, kenar çubuğu dosyalarını düzenleyin ve değişikliklerinizi yeniden uygulayın.
- İstatistik İzleme Kodunu Yeniden Uygulayın. Çoğu kişi bu tür istatistik izleme araçları kullanır (yani Google Analytics, 103bees vb.) Bu işlem genellikle üstbilgi veya altbilgide bulunan bir kod snippet’i ile yapılır. WordPress temalarını değiştirdiğinizde, üstbilgi ve altbilgi dosyalarının üzerine yazılır, bu nedenle bu kod snippet’lerini yeniden uygulamanız gerekir.
- Hangi Eklentilere ihtiyacınız olduğunu kontrol edin. Daha önce kullandığınız her eklentiye ihtiyacınız olmayabilir. Bazıları artık kullandığınız temayla uygun ya da uyumlu olmayabilir, bazıları gereksiz olabilir.
Artık kullanmak istemediğiniz eklentileri kaldırın.
- Eklentilerin Çalıştığını Doğrulayın. Şablon dosyalarını düzenlemenizi gerektiren eklentiler, değişiklikleri yeni şablona yeniden uygulamadan tekrar çalışmaz. Buna iyi bir örnek, WordPress dosyalarının içinde küçük bir kod snippet’i gerektiren Related Entries eklentisidir.
- Reklamlarınızın Tasarımını ve Renklerini Güncelleyin. Google AdSense, Metin Bağlantısı Reklamları veya başka bir reklam türü yayınlıyorsanız, bu reklamları eski blogunuzun tasarım ve renk düzeniyle harmanlama şansınız var.
- RSS Feed Aboneliklerinin Çalışmasını Sağlayın. RSS yayını abonelikleri çok önemli olduğundan, sorun olmadığından emin olmak için test etmenizi öneririz. Sitenize abone olmayı deneyin.
- Tüm İkincil Özellikleri Test Edin. WordPress teması seçerken, muhtemelen sayfalar, arama, kategoriler ve arşivler de dahil olmak üzere tüm özellikleri görmezsiniz. Yeni temayı etkinleştirir etkinleştirmez blogunuzdaki tüm bunları kontrol edin.
- Birden Fazla Tarayıcı Kullanarak Test Edin. Çoğu kişi birden çok tarayıcı kullanarak test etmeyi unutur, ancak çok önemlidir.
- Değişiklikleri Dikkatlice Yapın. Yeni WordPress temasını denemek için çok fazla zaman harcamamış olabilirsiniz. Bu nedenle bir şeyleri kökten değiştirmeye başlamadan önce küçük ayarlamalar yapın, birden fazla tarayıcıda test edin.
- Sitenizdeki Değişiklik Hakkında Bilgilendirme. İnsanlara sitenizdeki tema tasarım değişikliği hakkında bilgilendirme yapın. İnsanlardan geri bildirim isteyin.