İçerik Kısayolları
WordPress Upload Max File Size Htaccess
WordPress’in dosya yükleme boyutunu değiştirmek için Htaccess’i kullanabilirsiniz. Birçok barındırma sağlayıcısı, .htaccess dosyası aracılığıyla PHP ayarlarını değiştirmenize izin verir. Php_value upload_max_filesize kuralını bu dosyaya uygulamak için aşağıdaki kod satırından yararlanabilirsiniz.
Bu yöntem şöyle işler:
- WordPress root dizinine (public_html) FTP istemcisi veya Dosya Yöneticisi aracılığıyla erişin
- .Htaccess dosyasını açın ve aşağıdaki kodu dosyanın altına ekleyin. İşiniz bittiğinde değişiklikleri kaydedin.
php_value upload_max_filesize 128M php_value post_max_size 128M php_value max_execution_time 300 php_value max_input_time 300
WordPress’te Maksimum Dosya Yükleme Boyutunu Artırma Nedenleri
WordPress, yerleşik bir medya yükleyici ile gelir. FTP istemcileriyle bağlantı kurmanız gerekmediğinden zaman kazandırır. Ancak PHP tabanlı yükleyicinin maksimum dosya boyutu tarafında bir tür yükleme sınırı vardır.
Yükleme dosyası sınırı, hosting sağlayıcınıza ve WordPress yapılandırmanıza bağlı olarak değişebiliyor.
Yönetici kontrol panelinden Medya -> Yeni Ekle’ye giderek WordPress yükleme dosyası sınırınızı kontrol edebilirsiniz.
Selamlar, yükleme dosyaların sınırı neye göre değimektedir.
Merhaba; Buraya tıklayarak iletişim bilgilerinizi iletebilirsiniz, bu konuda sizleri bilgilendirmeye yardımcı olmaya çalışabilirim.
Hocam ben google’ı çok kurcalıyorum, google rehberde kişilerim silindi nasıl geri alabilirim? Benim için önemli kişiler vardı geri alabilirsek çok sevinirim.
Merhaba; dilerseniz buraya tıklayarak iletişim bilgilerinizi iletebilirsiniz, bu konuda sizleri bilgilendirmeye yardımcı olmaya çalışabilirim.
Hocam web sitemizdeki bir içeriğin google’da featured snippets olabilmesi için neler yapmak gerekir?
Merhaba; Sitenizde öngün ve faydalı bir içerik bulunuyorsa, bu içerik kullanıcılar için faydalıysa ve gerçekten önem taşıyor ise. Sayfa içinde her hangi bir alanda olabilir Bu ( UL LI yada Tabble ) Google bir kısım faydalı bilgiyi sayfa içinden eğer paylaşmaya izin verirseniz şunun gibi,
1 – max-snippet:-1 Öne Çıkan Snippet’ler için içeriğinizi Google’la izin gösterim izin verdiğinizi gösterir.
2 – max-image-preview:large Bu ise resimin boyutunu nasıl kullanabileceğini gösterir. Öne çıkan resimim Öne Çıkan Snippet’lar için uygun demektir.
3 – max-video-preview:-1 Buda bir video varsa arama sonuçlarında direk gösterilmeye ön tanımlı izinli demektir.
NOT: Burada max-video-preview:-1 değerini kullandığınız zaman videolarınız reklam desteği dışında kalır. Yada max-snippet:-1 izinmli bir Post / Blog gönderisinde kullanıcı aradığı cevabı Öne Çıkan alanda görebilir, sayfanıza girmemeyi tercih edebilir.
BİLGİ: Tüm bu işlemleri yaptığınız için Google Öne Çıkan Snippet göstermeyebilir, buna google karar vermektedir. Sıralamanız yeterli olursa ilk sıralarda olursanız iyi bir içerik üretiyorsanız o zaman zaman içinde bir çok Öne Çıkan Snippet sahibi olacaksınız demektir.