Oynatma Hızı:
Bu Yazı içinde Neler Mevcut?
SEO dünyasında sık kullanılan birkaç önemli teknik vardır. Aşağıda sıralanan WordPress SEO teknikleri ile WordPress sitenizi Google sıralamasında daha yukarılara taşıyabilirsiniz. Öyleyse başlayalım.
1. Kalıcı bağlantılarınızı ayarlayın
Web site sayfalarınızın URL’lerine Kalıcı Bağlantılar denir. WordPress, size URL’lerinizi kolaylıkla değiştirmenize izin veren kalıcı bağlantı ayarlarıyla birlikte gelir. Bu ayarları ayarlar -> kalıcı bağlantılarda bulabilirsiniz.
Kullanıcılar tarafından hatırlanması kolay ve arama motorları tarafından dizine eklenmesi kolay URL’ler seçin. Bu nedenle varsayılan seçeneği /%postname%/ olarak değiştirmek her zaman en iyisidir.
2. Web siteniz için site haritası oluşturun
Web siteniz yüzlerce sayfa içerebilir ve web sayfalarınızın Google tarafından dizine eklenmesini sağlamak için Google’a web sitenizin yapısını söylemeniz gerekir. Google XML site haritası oluşturmak son derece kolaydır. Google XML Sitemaps eklentisi her şeyi otomatik olarak yerine getiriyor.
3. Google Analytics’i kullanın
Google Analytics, Google tarafından geliştirilen ve sunulan popüler bir analitik aracıdır. Kullanımı tamamen ücretsizdir ve web sitenizin trafiğini takip etmenize yardımcı olur. Araç, hedef kitlenize daha iyi ulaşmanıza yardımcı olacak trafik kaynağı, davranış ve diğer çeşitli önemli özellikler hakkında bilgiler veriyor.
404 hata sayfalarını bulma bunlar arasında.
4. Arama motoru için optimize edilmiş temalar kullanın
Güzel ve estetik açıdan çekici görünen bir tema seçmek yerine, arama motorları için optimize edilmiş bir tema seçin. SEO için optimize edilmiş bir temanın iki ana özelliği vardır: Hız ve kod. Ücretli temalar genellikle daha hızlılar.
Dikkate alınması gereken önemli faktörler şunlardır:
- Sosyal medya paylaşımını iyileştirmek için graph meta tag integrasyonunun açılması
- Meta başlık etiketlerinin ve başlığının uygun kullanımı
- Geçerli ve uygun HTML kullanan düzgün ve temiz kodlar.
- Standart URL meta etiketinin doğru kullanımı.
5. SEO eklentilerini kullanın
WordPress ayrıca, Yoast SEO, All in One SEO ve çok daha fazlası dahil olmak üzere birçok SEO eklentisi sunar ve yazılarınızda size SEO’ya dair yol gösterir. Meta başlık, Meta açıklama, Meta etiketler, anahtar kelimeler ve daha fazlasını eklemenizi önerir. Bu eklentiler WordPress için mevcut olan eksiksiz bir SEO çözümü sunar.
6. Medyanızı optimize edin
Medya, her web sitesinin önemli bir parçasıdır. Ancak, SEO çabalarınızı tamamen mahvedebilir. Resimlerinizi nasıl etiketleyip adlandırdığınız SEO’nuzu belirler. Doğru etiketleme ile resim aramalarında daha yukarıda sıralanma şansınızı artırabilirsiniz.
Karmaşık bir ada sahip bir resim yüklemek iyi bir SEO uygulaması değildir. WordPress web sitenize bir resim yüklerken, başlığını değiştirme, küçük bir resim yazısı, alternatif metin ve açıklama ekleme seçeneğiniz vardır. Bu seçeneklerden yararlanmak, web sitenizin arama motoru sıralamalarını önemli ölçüde artırabilir.
7. İçeriğinizi paylaşılabilir yapın
Sosyal medya son birkaç yılda büyük popülerlik kazandı. Bugün, neredeyse her web kullanıcısı Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ ve daha pek çok sosyal medya ağında aktifler. İçeriğinizi paylaşılabilir yapmak, okuyucularınızın sitenizi farklı sosyal ağlarda paylaşmasına olanak tanır.
8. Bağlantıları ve bağlantı metnini doğru kullanma
Kendi yayınlarınıza bağlantılar ekleyin: Web sitesi sahiplerinin çoğu, yayınlarını genellikle web sitesindeki diğer yayınlara bağlamayı unutur. Kendi yayınlarınızı birbirine bağlamak, SEO çalışmalarınızı iyileştirmenin yanı sıra sitenizdeki kullanıcı deneyimini de geliştirir. Tabii ki, alakalı olduğunda yayınları birbirine bağlamak gerekir. Asla sadece bağlantı vermek amacıyla bağlantı yerleştirmeyin.
9. Yüksek kaliteli içerik üretmek
Gelişmiş arama motoru sıralamaları için en çok kullanılan SEO taktiği nedir? Yüksek kaliteli, kullanıcı etkileşimli içerik üretmektir.
İster bir blog veya kurumsal bir web sitesi çalıştırıyor olun, arama motorlarında daha üst sıralarda yer almak için kaliteli içeriğe ihtiyacınız olacak.
Yüksek kaliteli içerik:
- Benzersizdir.
- Paylaşılabilirdir.
- Yararlı, bilgilendirici ve eyleme geçirilebilirdir.
10. Doğru başlık etiketleri kullanma
Başlık etiketlerini uygun şekilde kullanmak son derece önemlidir. Ancak, yeni başlayan biriyseniz, başlık etiketlerinin ve etiketlerin doğru şekilde nasıl kullanılacağının farkında olmayabilirsiniz.
Başlık etiketlerini düzenleyicinizde görebilirsiniz ve başlık 1’den başlık 6’ya kadar seçim yapmanıza izin verilir.
Ama hangisini seçmeli?
WordPress’te blogun başlığı daima H1 etiketlidir ve H1’iniz açık ve bilgilendirici olmalıdır. Yazı içerisindeki ek başlıklar için H2 etiketi kullanılmalıdır ve ardından eğer çok gerekliyse alt başlıklar için H3 ve H4 etiketleri kullanabilirsiniz.
11. Hosting
Herkes Google’ın bir siteyi sayfa hızına göre sıraladığını bilir. Hostgator, Bluehost ya da Fastcomet hızlı hosting servisleri arasındadır.