WordPress contact form mail ayarlarından bahsedelim. Bu contact form mail hizmeti Contact Form 7 olarak bilinir ve kurulumunda yol göstermemiz için bizden destek alabilirsiniz. Öyleyse adımları sıralayalım:
WordPress Contact Form Mail Ayarları
İletişim > İletişim formları‘nı tıklayın. Bu panelde, kayıtlı tüm iletişim formları görüntülenir. Genellikle Contact Form 7’nin varsayılan formu olan İletişim formu 1’i görürsünüz.
İletişim formu 1’in içinde temel bir iletişim formunun tüm ihtiyaçları yer alır. Yani kullanıma hazırdır ve isterseniz hemen web sitenizin herhangi bir sayfasına yerleştirebilirsiniz.
Ya da eğer isterseniz İletişim > Yeni Ekle‘yi seçerek kendi iletişim formunuzu oluşturabilirsiniz.
Yeni iletişim formunuza isim vererek başlayın ve alt sekmeden Form sekmesine tıklayın. Karşınıza yeni iletişim formu şablonunuz çıkacak. Bu şablonda iletişim formunu kullanan kişinin dolduracağı alanlar etiketler ve açıklamaları ile görüntülenir.
Yeni Form Oluşturmak
Contact Form 7 buralara varsayılan olarak ad, e-posta, konu, mesaj ve gönderme gibi bir dizi alan ekler. Tüm bunları olduğu gibi bırakabilirsiniz. Bir örneği şöyle görünür:
<label> Adınız (gerekli) [text* your-name] </label> <label> E-posta adresiniz (gerekli) [email* your-email] </label> <label>Kategori (gerekli) [select* your-browser include_blank "Öneri" "Reklam" "Yazarlık"]</label> <label> Konu [text your-subject] </label> <label> İletiniz [textarea your-message] </label> [submit "Gönder"]
Eğer sitenizin özel ihtiyaçları varsa kendiniz yeni alanlar da ekleyebilirsiniz. Bunun için etiket oluşturucu düğmesi bulunuyor. Örneğin, bir URL alanı eklemek için URL düğmesini kullanın:
Etiket eklemek isterseniz HTML’yi kopyalayabilirsiniz. Örneğin, URL düğmesini tıkladığımızda [url url-935] oluşturuldu. Kalan kısımlarıysa diğer etiketlerden alarak yapıştırdık ve URL alanımızı oluşturduk:
<label> Web siteniz [url url-608] </label>
Gerekli alanları ekledikten sonra Kaydet demeniz yeterli.
E-Posta Bildirimleri Oluşturma
Her şey tamamsa şimdi posta bildirimleri almaya başlayabilirsiniz. Bir iletişim formu yollandığında alacağınız e-postanın şablonunu ayarlamanızı sağlar. Kime alanına ilgili e-posta adresinizi girin. Varsayılan olarak web sitenize bağlı olan e-posta adresi burada görünür.
Message body bölümüne gidin ve az önce oluşturduğunuz form etiketlerini yapıştırın. E-posta aldığınızda gönderenden paylaşmasını istediğiniz tüm bilgileri görmenizi sağlar.
E-posta şablonunuza yeni alan eklemek için şablonunuzdaki form alanını alın ve buraya yapıştırın. Ayrıca buralara normal metinler de girebilirsiniz. Örneğin:
-- Bu e-posta, Bymeoman(https://bymeoman.com) adresindeki iletişim formundan gönderildi.
Son olarak Kaydet’i tıklayın.
Bir Sayfaya İletişim Formu Ekleme
İletişim > İletişim formları’nı seçin. Ardından, sitenize eklemek istediğiniz formun yanındaki kısa kodu kopyalayın.
Şimdi iletişim formunu eklemek istediğiniz sayfayı veya postayı açın. Kısa kodu iletişim formunun görüntülenmesini dilediğiniz satıra yerleştirin.
İletişim formuna verdiğiniz yanıt doğrudan Posta ayarlarında belirttiğiniz e-posta adresine gider. Gelen kutunuz boşsa spam / istenmeyen postalarınızı kontrol edin.
Merak ettiğim için soruyorum Web sitesinin sıralamadaki yerini yükseltmek için ssl şifreleme yapmak önemliymiş, really simle ssl kurmak kolay mıdır? Nasıl yapıldığını anlatabilir misiniz?
Merhaba; SSL kurduğunuz için siteniz yükselmez yada SSL sadece bu alanda “yükselme faktörü değildir” de diyebiliriz. SSL güvenli bir kullanıcı deneyimi için önerilir, Google da SSL önermektedir. SSL firmanızda hızlıca kurulabilir, ücretli ve ücretsiz olarak farklı şekilde tercih edebilirsiniz.
Let’s Encrypt – Free SSL/TLS Certificates Ücretsiz bir SSL olan Let’s Encrypt tercih edebilirsiniz. Özellikleri aşağıdaki gibidir.
Ücretsiz: Bir alan adına sahip olan herkes, sıfır maliyetle güvenilir bir sertifika almak için Let’s Encrypt’i kullanabilir.
Otomatik: Bir web sunucusunda çalışan yazılım, sorunsuz bir şekilde bir sertifika almak için Let’s Encrypt ile etkileşime girebilir, onu kullanım için güvenli bir şekilde yapılandırabilir ve otomatik olarak yenileme işlemini gerçekleştirebilir.
Güvenli: Let’s Encrypt, hem CA tarafında hem de site operatörlerinin sunucularını uygun şekilde korumasına yardımcı olarak TLS güvenliği en iyi uygulamalarını ilerletmek için bir platform görevi görecek.
Şeffaf: Verilen veya iptal edilen tüm sertifikalar halka açık olarak kaydedilecek ve herkesin incelemesine açık olacaktır.
Açık: Otomatik yayınlama ve yenileme protokolü , başkalarının benimseyebileceği açık bir standart olarak yayınlanır .
İşbirliği: Temel İnternet protokollerinin kendileri gibi, Let’s Encrypt, herhangi bir kuruluşun kontrolü dışında, topluluğa fayda sağlamaya yönelik ortak bir çabadır.
Nasıl çalışır
Hosting firmanızda bit destek bileti oluşturabilirsiniz Örnek;
Firmanız sizler için ücretsiz olarak bu kurulumu gerçekleştirecektir. “Really Simle SSL” eklentisi ücretsizdir, indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. Kurulum sonrasında ayarlardan Htaccess yönlendirmesini açarsınız.
Bu sayede ücretsiz bir SSL kullanmış olursunuz.
NOT: Let’s Encrypt 3 ayda / 90 günde bir kendisi kuralları ve yenilikleri için güncellenir. Bu işlemler hosting firması tarafından OTO olarak gerçekleştirilir.