Oynatma Hızı:
Bu Yazı içinde Neler Mevcut?
Php Kurulumunuzda WordPress’in Çalışması İçin Gerekli Olan Mysql Eklentisi Eksik
WordPress tabanlı site kurarken birçok hata alabiliriz. Bunlar temanın yüklenme aşamalarındaki aksaklıklar, hosting kaynaklı sorunlar, php sürümü kaynaklı uyuşmazlıklar gibi sebeplerden kaynaklanan hatalardır. Her hatanın bir çözümü olduğu gibi bu hataların da bir çözümü bulunmaktadır. WordPress ile ilgili En İyi WordPress Temaları başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. En sık alınan hatalardan biri olan ”Php kurulumunuzda WordPress’in çalışması için gerekli olan mysql eklentisi eksik” hatasını gidermek mümkündür.
Alınan bu hata Filezilla gibi aracı bir program kullanarak ya da direkt olarak sunucunun yönetici panelinden FTP’ye aktarılan WordPress dosyalarından kaynaklanmaktadır. Dosyaları attıktan sonra kurulumu başlatınca bu sorunla karşılaşırız.
Bu sorunla karşılaşmamak için WordPress’in kurulacağı sunucu “WordPress Uyumlu Sunucu” olarak seçilmelidir. Bu sayede bu sorun yaşanmaz. Fakat bu tür bir sunucu kullanılmıyor olup bu hata alınıyorsa uygulanması gereken iki farklı yönteme ait bazı adımlar vardır. Bu adımların doğru uygulanmasının ardından sorun ortadan kalkmaktadır.
WordPress İçin Gerekli PHP Ayarları Nasıl Yapılır?
WordPress’te karşılaşılan bu hata genellikle php ayarlarının yanlış olması ile alakalıdır. Karşılaşılan bu sorun hosting firması taraflı olup, Cpanel ya da Pleskadmin panelinin ayarlarının yanlış yapılmasından kaynaklanmaktadır. Bu ayarları doğru bir şekilde yapmak için aşağıdaki adımları uygulamak gerekir:
- Öncelikle admin paneline girip barındırma ayarlarına ulaşılmalıdır.
- Barındırma ayarlarına tıklandıktan sonra php versiyonu fpm olarak gözüküyor ve php’yi farklı çalıştır kısmında “Fpm uygulama Nginx tarafından sunulur” yazıyor olabilir.
- Bu şekilde gözüküyorsa php desteği kısmını fpm dışında olan herhangi biriyle, eğer fastcgi var ise bu seçeneklerden birini, yok ise fpm dışındaki diğer php versiyonlarından biri ile değiştirmeniz gerekmektedir.
- Bu maddeyi uygulayınca sorunun ortadan kalkması gerekir fakat sorun ortadan kalkmadıysa bir diğer maddeye bakmalısınız.
- Yönetim panelinin ana sayfasında ekranın sağ kısmında “PHP Selector” adında bir menü bulunmaktadır.
- O menüye girdiğinizde php versiyonu kısmında “native” yazmaktadır. Native kısmını PHP’nin stabil çalışan versiyonlarından (örneğin 5.4) biriyle değiştirip ayarları kaydetmeniz gerekmektedir.
- Bu ayarları yaptıktan sonra sitenizi kurarken karşılaştığınız bu problem ortadan kalkmış olacaktır.