Oynatma Hızı:
Bu Yazı içinde Neler Mevcut?
WordPress Ürün Ekleme
WordPress ürün ekleme işleminden bahsedelim. Ürün kategorileri ve etiketler, WordPress’te yazı yazarken kullanılan normal kategoriler ve etiketlerle aynı şekilde çalışır. İstendiği zaman oluşturulabilir, düzenlenebilir ve seçilebilirler. Bir ürünü ilk kez oluşturduğunuzda veya geri dönüp o ürünü veya kategoriyi / etiketi özel olarak düzenlediğinizde de geçerlidir. WordPress’te ürün ekleme ile kastedilen temelde WooCommerce eklentisidir. Öyleyse nasıl çalıştığına göz atalım.
Ürün Ekleme Adımları
WordPress’te ürün ekleme aynı şekilde bir yazı yazmaya benzer.
- WooCommerce > Ürünler > Ürün Ekle’ye gidin. Tanıdık bir arayüzle karşılaşırsınız; çünkü tıpkı bloglarınıza yazı girmeye benzer.
- Şimdi ürününüz için uygun bir ürün başlığı ve açıklama girin.
- Başlığı ve açıklamayı girdikten sonra şimdi ürün verileri paneline gidin ve indirilebilir (dijital) veya sanal (hizmet) arasında seçim yapın.
Ürününüzün türünü seçmek önemli olabilir. Örneğin, ürününüzü sanal olarak eklediğinizde kargolama yapılmayacağı anlamına geliyor. Böylece WooCommerce’ın herhangi bir kargolama ücreti hesaplaması yapması gerekmez.
Ürün Verisi
Ürün verisi kısmına ürününüzün normal fiyatını ve indirimli fiyatını girerek başlarsınız. Varsa vergi bilgilerini de yazabilirsiniz. Bunlar Genel altında sıralanır.
Envanter
Stok ya da Inventory kısmında ürünün stokta olup olmadığını belirtirsiniz. Ayrıca Manage Stock ya da Stok Yönetimi değerinin seçili olmasını sağlayın. Zira aksi halde stok durumunu elle güncellemeniz gerekir.
Kargolama
Gönderim kısmında ağırlık, ölçü ve gönderim sınıfını belirtirsiniz. Gönderim sınıfı ile aynı kargolama sınıfındaki ürünler benzer kategoride listelenir.
Bağlantılı Ürünler
Ürünlerinizi çaprazlama tanıtmanızı sağlar. Belirli bir ürünün aratılması ve açılan menüden tıklanması ile seçilirler. Müşterilerinize aradıkları ürünü baz alan benzer ürün önerilerinde bulunursunuz.
Nitelikler
Nitelikler kısmında ürününüzün ekstra detaylarını belirtebilirsiniz. Örneğin, markası, rengi, servis türü ya da modeli gibi.
Gelişmiş
WordPress’e ürün eklemenin son adımıdır. Burada menü sıralaması, incelemeleri etkinleştir ve satın alma notu yer alır. Her biri açıklayıcıdır. Menü sıralaması, o ürün için özel bir listeleme sırası belirlemenizi sağlıyor.