Oynatma Hızı:
Bu Yazı içinde Neler Mevcut?
Google Hız Testi Sorunları ve Çözümler
Google arama motorunun, arama sıralamasında bir faktör oluşturduğu bilinmektedir. Hız testi sorunları ve çözümler için site hızının, buna bağlı olarak sayfa hızının algoritması tarafından sayfaları sıralamak, Google’ın kullandığı sinyallerden biridir. Google’ın sayfa hızını dikkate alırken özellikle ilk byte’ye kadar geçen sürenin ölçüldüğünü bilmelisiniz. Yavaş olan sayfa hızına sahip web siteleri, arama motorlarının tarama bütçelerini kullanarak, taranamayacağı anlamına gelir.
Google için site hızı ve sayfa davranışı yani kullanıcı deneyiminiz çok önemlidir. Uzun yükleme süresine sahip sayfaların hemen çıkma oranları daha yüksek ve sayfada ortalama süre daha düşüktür. Daha uzun yükleme sürelerinin de dönüşümleri olumsuz etkilediğini görebilirsiniz.
Google hız testleriniz çok kötüyse sorunlar ve çözümler için yapabileceğiniz birkaç şey bulunuyor.
- Sıkıştırmayı etkinleştirip, 150 byte’dan büyük CSS, HTML ve Java Script dosyalarınızın boyutunu küçültüp sıkıştırmalısınız.
- Görsel dosyalarınızda, görüntünün kalitesinin düşmemesi için onu iyi bir grafik programında sıkıştırıp, resimlerinizi optimize edebilirsiniz.
- CSS, Java Script ve HTML kodlarını optimize ederek sayfa hızınızı önemli ölçüde artırabilirsiniz.
- PageSpeed Module kapsamında yönergeleri izleyebilirsiniz.
- Tarayıcılar bir sayfayı oluşturmadan önce, HTML’yi ayrıştırarak bir DOM ağacı oluşturmaktadır. Tarayıcınız bu işlem sırasında bir komut dosyasıyla karşılaşırsa, devam edebilmesi için onu durdurması ve çalıştırması gerekir.
- Google hız sorunları için bir diğer konu ise, Java Script’i engellemekten kaçınmalı ve en aza indirgemelisiniz.
- Tarayıcı önbelleğinden yararlanarak birçok bilgiyi önbelleğe almalısınız. Böylece bir kullanıcı sitenizi ziyaret edip gezinirken, tekrardan geri tuşu ile bir önceki sayfaya geri döndüğünde tarayıcının tüm sayfayı yeniden yüklemesine gerek kalmayacaktır. Önbelleğiniz için önceden belirlenmiş son bitme tarihi olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz.
- WordPress yavaş site ile başa çıkabilmenin bir diğer unsuru ise, bilgilerinizin ne kadar süreyle önbelleğe alındığını öğrenmeli ve istediğinizde “sona erme” başlığını ayarlayabilmelisiniz. Eğer dinamik değil de statik bir siteniz var ise, site tasarımınız sık sık değişmedikçe, bir yıl makul bir süredir. Google burada önbelleğe alma ve sorunu çözme konusunda oldukça tecrübelidir.
Google Search Console Önemli Web Verileri Hata Çözümleri Önemlidir
Google Search Console, web sitesi trafiğini izlemek ve SEO için zararlı olabilecek sorunları belirlemek için değerli bir araçtır. Ancak, ortaya çıkan sorunları düzeltirken nereden başlayacağınızı bilmek sizin için zor bir süreç olabilir. Google Search Console Önemli Web Verileri ile ilgili adımlarınızı atmadan önce bazı bilgileri doğru bildiğinizden emin olmalısınız. Henüz yapmadıysanız eğer, web sitenizin sahibi olduğunuzu ve etki alanınızda ki tüm sürümleri de aynı şekilde Google Search Console’da doğrulamalısınız. Tüm alan adlarınızı, www olsa da olmasa da tek tek, ayrı bir web sitesi gibi düşünerek ele almalısınız çünkü Google Search Console Hata Çözümleri sorununuzu çözmenin ilk adımı budur.
Önce web sitenizin birinci sürümüne odaklanmalısınız. Bu, tarayıcı motorunuzda web sitenizi ziyaret etmeye çalıştığınızda gördüğünüz mevcut sürümdür. Birçok site, kullanıcıları bir sürümden diğerine yönlendirdiği için, Google’ın tarayabileceği ve dizine ekleyebileceği esas sürümün, birinci sürüm olma ihtimali çok yüksektir. Sizin de tecrübe edeceği gibi, çözümlerini bulmanız gerekecek birçok soruna bu sürümde rastlayacaksınız.
Google Search Console Hataları için ayrı ayrı çözümler şöyle sıralanabilir;
- En çok karşılaşılan hatalardan biri sunucu hatasıdır. Bu hata istediğinizi web sitenizin yerine getirmesinin engellendiği anlamına gelir. Bu durumda Google’ın yüklemesi de engelleniyor. Bunun kısa çözümü, tarayıcınızdaki sayfayı öncelikle kontrol edin. Yüklenebiliyor ise, büyük ihtimalle sorun kendiliğinden çözülecektir.
- Önemli Web Verileri içerisinde yönlendirme hatasıyla da karşılaşabilirsiniz. URL bir yönlendirme hatasıdır. Bu türde ki bir sorunu, yönlendirmenizin doğrudan en sonuncu URL’ye gitmesini sağlayarak ve ortadaki tüm adımları ortadan kaldırarak çözebilirsiniz.
- Ve işte en çok karşılaşılan bir diğer hata da 404 hatasıdır. Esprilere konu olan bu hata, Google’a gönderilmiş gibi görünüp, ancak 404 bulunamadı yanıtının alınmasıdır. Muhtemelen girilmeye uğraşılan kategoride içeriği olmayan bir sayfanız bulunmaktadır.
- Bu sayfaları, yeni ve dolu olan konumlara yönlendirin veya daha da iyisi gerçek içerikle sayfanızı doldurun.